Kollektivt bostadsrättstillägg

Brf Vegaterrassen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg till vår fastighetsförsäkring. Samtliga 13 lägenheter inkluderas i denna försäkring som täcker skador i lägenheten på ytskikt och fast inredning vid vatten- och brandskador. Detta innebär alltså att det räcker att ha en hemförsäkring utan bostadsrättstillägg från och med nu.

Då föreningen under den senaste tiden drabbats av flertalet vattenskador har styrelsen fattat beslut om att teckna på bostadsrättstillägget på föreningens fastighetsförsäkring vilket nu är gjort sedan den 18 oktober 2017. Styrelsen har innan dess förutsatt att varje lägenhet har detta tillägg på sin privata försäkring då detta är standard att teckna när man bor i bostadsrätt. Istället för att utreda vilka som nu har/inte har tillägget valde styrelsen att påföra föreningen kostanden i nuläget. För det betyder såklart att föreningens försäkring blir dyrare. Detta är en kostnad vi inte hade budgeterat för och en fråga styrelsen behöver ta beslut om i vår när försäkringen löper ut (tecknas årsvis) är om vi ska ha detta kvar och om detta i så fall kommer att leda till en något ökad månadskostnad för medlemmarna eller om det är de facto bättre att var och en har tillägget på sin egna privata försäkring? Det finns både för och nackdelar med att ha den på föreningen kontra privat på varje medlem.

Bostadsrättstillägget finns nu tecknat på föreningens försäkring och innefattar samtliga 13 lägenheter, vilket betyder att de skador som inträffar från den 18 oktober kan tas upp i föreningens försäkring. Ni som har detta tillägg tecknat på er privata hemförsäkring har därmed en möjlighet att plocka bort tillägget. Styrelsen återkommer i vår om det är så att tillägget blir kvar eller ej.

Med vänliga hälsningar Styrelsen